18 jan Geen reacties Kelsay van Leeuwen Nieuws

Alweer een paar weken terug schreef ik over Olaplex, “het revolutionaire nieuwe haarproduct”. Olaplex is dé herstelbehandeling voor beschadigd haar. De herstelbehandeling bestaat uit drie stappen, waarvan je de eerste 2 door de kapsalon moet laten uitvoeren. No.3 is voor thuisgebruik en heb ik inmiddels ook weer opgemaakt. Werkt dit dan net zo goed als de eerste 2 zoals bij de kapsalon?

MERK

Olaplex is een herstelbehandeling voor het haar dat chemisch (kleur/blondeer) en/of thermisch (föhn/stijltang/zon) is behandeld. Schade aan het haar uit zich vaak in droog, poreus en pluizig haar. Maar, het kan ook als voorbehandeling gebruikt worden voor een groot kleur proces, denk aan van zwart haar naar blond haar.

Het haar is opgebouwd uit zwavelbruggen, dit kun je zien als bouwstenen voor het haar en door het chemisch of thermisch te behandelen breken deze af. Dit resulteert weer in droog en beschadigd haar dat tevens zijn glans verliest. Olaplex herstelt de zwavelbruggen weer in het haar en laat het er vervolgens weer stralend uit zien!

olaplex nr 3

VERPAKKING

Olaplex No.3 komt in 100ml een flesje met een handige doseer dop.

GEBRUIK

Nadat je een herstelbehandeling hebt gedaan is Olaplex No. 3 zeer geschikt voor thuisgebruik om jouw haren verder te kunnen verzorgen. Bij het aanbrengen van het product moet je de haren eerst nat maken en vervolgens een royale hoeveelheid verdelen op handdoekdroog haar. Even goed doorkammen en laten intrekken voor zo’n 10 tot 20 minuten. Onthoud dat een langere inwerktijd effectiever is. Als het haar erg beschadigd is wordt een minimale inwerktijd van 20 minuten aangeraden. Er word ook geadviseerd No.3 één keer per week te gebruiken voor gezond haar en 2 tot 3 keer per week voor beschadigd haar.

Wanneer je het product goed hebt laten inwerken spoel je het product weer uit en was je het haar met shampoo en conditioner. Olaplex No.3 is geen vervanger van shampoo of conditioner. Met No. 3 doe je ruim 7x.

Olaplex

WERKING

Omdat ik mijn haren niet chemisch behandel heb ik ervoor gekozen het product 1x per week te gebruiken. De bovenstaande foto’s zijn genomen in week 4 en ik merk dat mijn haren aanzienlijk voller zijn en heb dit ook meerdere malen als een compliment mogen ontvangen! Het werkt dus écht. Zelf heb ik best fijn maar lang haar en als het dan voller is of oogt vind ik dat echt een groot pluspunt. Het lijkt ook alsof mijn natuurlijke haarkleur beter naar voren komt maar ik moet erbij zeggen dat dit ook door de wintertijd kan komen: mijn haren zijn altijd donkerder in de winter. Ik wou dat het er altijd zo uit zag, haha! Maar in de zomer gebruik ik dan ook graag de Maria Nila Colour Refresh.

Olaplex No.3 wordt ook vaak gebruikt bij een heftige kleurbehandeling maar dan vooraf., dus eerst de No. 3 en daarna pas de herstelbehandeling bij de kapsalon. Zelf kan ik helaas niet oordelen hoe het product werkt op chemisch beschadigd haar, maar voor mijn haren ben ik echt meer dan tevreden!

Olaplex No.3 is niet goedkoop, voor ruim 7x het te gebruiken kost het €30,-. Ik zou het product eerder adviseren aan iemand met chemisch beschadigd haar dan iemand die zijn haren niet chemisch behandeld, zelf heb ik hier echter geen ervaring mee. Voor advies of vragen kan je uiteraard altijd terecht bij de dames van de kapsalon!

Liefs, Shiralee

*Dit artikel verscheen eerder op Shirtheorange.nl

Kelsay van Leeuwen

Ik ben nu 5 jaar werkzaam bij Hair Coupes. Mijn allergrootste passie ligt bij kleur. Maar voor een goed geknipte coupe, kun je mij ook voor wakker maken. Ik hoop je snel te zien in de salon, om mooi haar bij u te maken!

Latest posts by Kelsay van Leeuwen (see all)