15 aug 4 reacties Kelsay van Leeuwen Nieuws

Q&A (Question & Answer)
Elke maand willen wij weer een Q&A voor jullie neerzetten. Wat is dat nou precies? Dat is een Question & Answer blog. De 10 meest gestelde vragen die wij krijgen in de salon zetten wij voor jullie op een rijtje, met alle antwoorden erbij. Zodat jullie nooit meer achter hoeft te blijven.
Heb jij nou een dringende vraag, vraag het in de salon of mail naar info@haircoupes.nl
En wie weet behandelen wij jouw vraag. Hoe handig is dat?

1. Mijn haar wordt zo snel geel door de zon. Hoe kan dit en wat kan je er tegen doen?
Hele goede vraag! En 1 die wij heel vaak te horen krijgen in deze zomer maanden. Doordat de zon UV stralingen bevat komt er warmte vrij in het haar. En warmte in het haar betekend altijd geel of rood. Ook kan het zijn er in het haar een veel rood pigment zit, als je dit oplicht komt er veel warmte vrij. En wordt het geel of oranje.
Om dit tegen te gaan. Bescherm het haar tegen de zon met een leuke hoed. Was je haar met Maria Nila Sheer Silver producten. Ook kan je een Silver Mousse van Indola gebruiken. En als allerlaatste, kom bij ons langs in de salon voor een Mattering/ Toner. Dit is een product die haalt super snel de gele gloed uit het haar. Super goed!

2. Hoe gaat mijn haar sneller groeien?
Essentieel voor je haar zijn eiwitten! Denk nu niet meteen aan bakken kwark en kipfilet, de meest gezonde bron van essentiële aminozuren zijn groene bladgroenten. En in die groene bladgroenten vind ook de mineralen koper, zink en ijzer. Wij noemen ze ook wel beauty minerals, omdat ze juist voor je nagels, huid en haar super belangrijk zijn. Ijzer zorgt dat er voldoende zuurstof naar de haarzakjes gaat, koper maakt je haarkleur intenser en gaat vergrijzing tegen en het mineraal zink heb je vooral nodig om je haar glanzend te houden.

3. Hoe kan ik mijn haarkleur onderhouden?
Door onze geweldige producten van Maria Nila Colour Refresh en van de Espresso lijn van Vitality’s.
Dit zijn conditioners met een hoog pigmentgehalte. Zo onderhoudt je je kleur super goed en kan je er lekker lang van genieten. En ze zijn ook nog eens top voor de conditie van je haar. Verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren, kom eens langs bij ons in de Kapsalon!

4. Zit jouw haar nou altijd goed?
Deze vraag krijgen wij best vaak. En het antwoord is natuurlijk NEE!
Een dokter is toch ook wel eens ziek? En een psycholoog heeft toch ook wel eens ruzie?

5. Mijn haar pluist altijd zo! Wat kan ik hier tegen doen?
Tip 1 is hydrateren, slaap lekker vaak met maskers in je haar. Tip 2 is OLIE! De Argan Olie van Maria Nila is hier perfect voor! En als je je haar föhnt, zorg dat de stand niet te heet is. Ga voor lauw!

6. Is verven slecht voor je haar?
Verven is niet slecht voor je haar. Als je van blond naar donker gaat kan het er zelfs zachter van worden, omdat je meer kleurpigment inbrengt. Want hoe minder kleurpigment hoe droger en stugger het haar. Ga je van donker naar blond kan het haar stugger worden. Het is ook aan te raden om dit bij ons in de kapsalon te laten doen. Wij kunnen dan beoordelen of dit mogelijk is met jouw haar, zonder dat het af gaat breken. Elk haar is tenslotte anders. MAAAAAAAR tegenwoordig werken wij met OLAPLEX. Dit is hét beste product wat op de markt is gebracht. Je hoeft je hierdoor nooit meer zorgen te maken of verven slecht voor je haar is. Want OLAPLEX beschermt het haar tegen de schadelijke stoffen wat er in verf zit.

7. Als ik een grijze haar uittrek, krijg ik er dan twee voor terug?
Dit kan natuurlijk niet, want dan bestonden er geen kale mensen. Uit ieder haarzakje groeit maar één haar. Het kan dus niet dat er ineens twee haren uit één haarzakje komen.

8. Is was elke dag mijn haar, dit is slecht voor je haar?
JA, Veel mensen wassen hun haar iedere dag. Helaas is dit niet goed voor je haar. Het is algemeen bekend dat warmte niet goed is voor je haar. Het hete water van de douche dus ook niet. Als je vervolgens ook nog je haar föhnt na het douchen, dan is het al helemaal niet goed.

9. Groeit mijn haar sneller in de zomer?
Waar! Je haar groeit in de zomer zelfs twee keer zo snel als in de winter. Zonlicht bevat namelijk vitamine A en D en deze stimuleren de haargroei.

10. Stel jouw vraag…
Heb jij een goede vraag, wie wij kunnen beantwoorden in deze blog. Laat het ons dan weten!

Kelsay van Leeuwen

Ik ben nu 5 jaar werkzaam bij Hair Coupes. Mijn allergrootste passie ligt bij kleur. Maar voor een goed geknipte coupe, kun je mij ook voor wakker maken. Ik hoop je snel te zien in de salon, om mooi haar bij u te maken!

Latest posts by Kelsay van Leeuwen (see all)