Kan olaplex je onvruchtbaar maken?

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, moeten olaplex-gebruikers zich geen zorgen maken dat ze onvruchtbaar kunnen zijn na het gebruik van de No 3 Hair Perfector. Waar het op neerkomt is nee — als u de nieuwe formule gebruikt. Het haarverzorgingsmerk Olaplex verwijderde een ingrediënt dat bekend staat als lilial uit zijn populaire nr. Europese toezichthouders citeerden onderzoek bij dieren dat suggereert dat lelie, meestal gebruikt als geur, onvruchtbaarheidsproblemen zou kunnen veroorzaken.

Een bepaalde chemische stof zorgde ervoor dat shoppers vroegen 'Veroorzaakt Olaplex onvruchtbaarheid? ' Nu circuleert er geruchten dat de stopzetting wordt stopgezet. Veroorzaakt Olaplex Shoppers zijn verliefd op de luxe haarverzorgingslijn, en stijlen zoals het Olaplex-broodje zijn beroemd geworden op sociale media. Maar moeten we op onze hoede zijn voor het trendy merk? Het is belangrijk om erop te wijzen dat niemand naar voren is gekomen om te beweren dat ze vruchtbaarheidsproblemen hebben ondervonden waarvan ze denken dat ze te wijten zijn aan Olaplex. De recente opschudding over Olaplex is een goed voorbeeld van verwarring over ingrediënten die wordt bestendigd door sociale media.

De recente controverse rond Olaplex (waar we in een minuut dieper op ingaan) spreekt over een grotere trend in schone schoonheid, waarbij producten vaak worden vervolgd zonder een kans te krijgen op een eerlijk proces. De formule voor het geliefde haarmasker Het best verkochte product van Olaplex bevatte volgens de website een kleine hoeveelheid van een synthetische geur genaamd butylfenylmethylpropional of lelie. Chief Scientist, VP R%26D+ Regulatory bij Olaplex, Lavinia Popescu, ging naar Facebook om een update over de zorgen te delen. Als je een oude fles Olaplex met butylfenylmethylpropional of lilial in de ingrediënten hebt vermeld, raadt Alan aan om het voor de zekerheid weg te gooien.

De video veroorzaakte een aantal „waarschuwingen over chemicaliën die in de producten worden gebruikt, waarbij een paar mensen beweren dat Olaplex je onvruchtbaar zou kunnen maken. Volgens een TikTok met meer dan 1 miljoen views vertellen kappers „(mensen) dat Olaplex deze maand in het VK wordt verboden. In ieder geval hoeft u in de toekomst uw reguliere Olaplex-behandeling niet op te geven of van plan te zijn flessen te hamsteren ter voorbereiding op een dreigend verbod; Het bedrijf heeft het betreffende geuringrediënt al geleidelijk afgeschaft. Olaplex wordt niet stopgezet, hoewel het onduidelijk is of shoppers compensatie zullen ontvangen voor hun flessen nr.

3 die lelie bevatten. Het PR-team van Olaplex heeft sindsdien bevestigd dat geen van de producten uit de Britse schappen wordt verbannen - of die van de EU, wat dat betreft. Als je niet bekend bent, heeft Olaplex een productlijn die is ontworpen om het haar te helpen herstellen en te versterken. Consumenten die Olaplex gebruiken, een populaire haarverzorgingslijn, uitten hun bezorgdheid op sociale media na een ingrediënt in de nr.

En als je een van de vele diehard fans van Olaplex bent, heeft recent gebabbel over de vraag of de behandeling vruchtbaarheidsproblemen kan veroorzaken je misschien in de volledige paniekmodus hebben gebracht.