Is een olaplex-behandeling het waard?

Olaplex-behandelingen kunnen iedereen met haarbeschadiging ten goede komen, maar ze zijn vooral geweldig voor iedereen die een dramatische kleurverandering heeft ondergaan, zoals bleekmiddel. Onze gepatenteerde actieve chemie werkt op moleculair niveau om beschadigde en gebroken bindingen in het haar te herstellen die worden veroorzaakt door chemische, thermische en mechanische schade. U kunt olaplex gebruiken om beschadigd en aangetast haar te herstellen, of het toevoegen aan een andere service om de ultieme breukverzekering te bieden. Om dat te begrijpen, moeten we een korte excursie maken naar haar- en haarstructuur.

We weten allemaal dat haar voornamelijk bestaat uit keratine, een speciaal eiwit. Eiwitten zijn gemaakt van aminozuren en één aminozuur dat veel voorkomt in keratine is cysteïne. Als we nu naar cysteïne kijken, zullen we zien dat het zwavelatomen bevat. Het bijzondere aan deze zwavelatomen is dat ze bindingen kunnen vormen, wat gebeurt in het haar, en zo de keratinestructuur stabiliseren.

De manier waarop ze de bindingen vormen, beïnvloedt je haartype (recht, krullend of golvend). De bindingen vormen in feite als een ladder in je haar, waardoor het sterk en gezond blijft. Om het haar lichter te maken, moet je de melanine afbreken door een mengsel te gebruiken dat waterstofperoxide bevat. Hoe donkerder je haar in eerste instantie is, hoe langer het bleekmiddel moet werken omdat er meer melanine is.

Het probleem met bleekmiddel is nu dat het behoorlijk reactief is, dus het breekt niet alleen de melanine af, maar ook andere bindingen eromheen, zoals de disulfidebindingen. Het actieve ingrediënt in Olaplex is bisaminopropyldiglycoldimaleaat. En dit handige kleine ingrediënt kan zich sneller binden aan de vrije zwavelatomen dan het waterstofperoxide. Bovendien bindt het zich aan één zwavelatoom aan elke kant, waardoor de binding en haarstructuur worden nagebootst.

Daarom voorkomt Olaplex, gemengd in het bleekmiddel, haarbeschadiging tijdens het bleekproces. Maar omdat deze bindingen na verloop van tijd weer kunnen worden verbroken of omdat er nieuwe schade aan het haar wordt aangericht, biedt Olaplex de thuisbehandelingen voor onderhoud. Obligaties kunnen om verschillende redenen breken (hittesyling, wrijving, permanenten) en Bisaminopropyldiglycoldimaleaat geeft niet om de oorzaak, het lost alleen de breuk op. Dus hoewel Olaplex vaak wordt gebruikt tijdens een bleekproces, is het ook beschikbaar als afzonderlijke reparatiebehandeling.

Alle Olaplex producten bevatten bisaminopropyldiglycoldimaleaat, maar in verschillende concentraties, dus de salonbehandelingen hebben de hoogste concentratie, de thuisbehandelingen een lagere. Tussen de thuisbehandelingen door, is het vooral de manier om ze te gebruiken die ze onderscheiden. Dat hangt natuurlijk helemaal af van je haartype en haardoelen. Als je sterk en gezond haar hebt en gewoon hoogtepunten wilt krijgen, waarschijnlijk niet.

Maar als je haar al fijn is en vatbaar is voor breuk en je gaat een stuk lichter of laat je hele hoofd doen, denk ik dat je baat zult hebben bij een Olaplex-behandeling. En als je het in de salon doet, waarom probeer je het dan niet thuis?. Als u een persoonlijke verbinding hebt, zoals thuis, kunt u een antivirusscan uitvoeren op uw apparaat om er zeker van te zijn dat het niet is geïnfecteerd met malware. De prijs varieert van stad tot stad en van de salon, maar je kunt ongeveer Rs 5000 naar boven budgetteren voor hetzelfde.

Mijn haar was * zeer* stroachtig nadat ik het afgelopen zomer had gekleurd. Olaplex heeft me geholpen dat deze keer volledig te vermijden. Ik heb twee bleeksessies gehad, elk gevolgd door Olaplex en mijn haar voelt niet in het minst beschadigd aan. Olaplex stelde me in staat om mijn haar aanzienlijk lichter te maken met behoud van de integriteit en krullende magie.

Dus ja, ik zou zeggen dat Olaplex het waard is. Ze vertelt me dat Olaplex het bliksemproces vertraagt, wat zou betekenen dat je het bleekmiddel langer moet laten staan om de gewenste tint blond te krijgen. Olaplex behoort tot de zeldzame elite van bruisende schoonheidsproducten die hun wonderbaarlijke beweringen waarmaken. Ik heb gezworen dat ik vanaf daar al mijn andere haarproducten op een laag pitje zou zetten, zodat ik echt het verschil kon zien dat Olaplex maakte of helemaal niet.

Zoals in het begin vermeld, gebruiken de meeste kappers van Holland Park de driestapsprocedure voor Olaplex-behandeling. De kans is groot dat als je ooit je haar hebt gemarkeerd of gepermanent (ook bekend als je je lokken hebt blootgesteld aan grote schade), je van Olaplex hebt gehoord. Ik had geweldige dingen gehoord over Olaplex, over hoe het droog en beschadigd haar herstelt en hoe het beroemde fans heeft zoals Kim Kardashian West en Chrissy Teigen. Nu is Olaplex een wereldwijd merk dat alles heeft, van de originele behandeling in de salon tot shampoo, conditioner, stylingproducten en meer.

Als je een haarliefhebber bent of wanhopig probeert een mislukte bleekklus te repareren, dan hebben de beste Olaplex-producten misschien geen introductie nodig. Hoewel Olaplex behoorlijk lijkt op haarconditionering, is het grootste voordeel dat het werkt aan het grondig verbeteren van je haar in plaats van alleen de buitenste lagen te verbeteren. Voor matig tot ernstig beschadigd haar zou ik echter één tot twee Olaplex Stand Alone Treatments per maand aanbevelen, gevolgd door het gebruik van Nee. Als je een fan bent van haarkleurtransformaties, heb je gemerkt dat Olaplex vaak deel uitmaakt van het proces en een belangrijke speler is in hoe ze die glanzende en zijdeachtige „after photo” bereiken.

Hoewel Olaplex door velen met bleekbeschadigd haar als een game-wisselaar wordt beschouwd, zorgde Bias ervoor dat je kunt profiteren van Olaplex, of je nu je haar kleurt of niet. .