Olaplex als je zwanger bent?

De manier waarop olaplex het ingrediënt ijverig gebruikte als een geur, niet-functioneel en niet actief, mag het geen onvruchtbaarheid, miskramen of verstoringen in de ontwikkeling van de foetus veroorzaken. OLAPLEX is volledig niet giftig, maar we adviseren zwangere of zogende moeders niet. Als je een oude fles Olaplex met butylfenylmethylpropional of lilial in de ingrediënten hebt vermeld, raadt Alan aan om het voor de zekerheid weg te gooien. Het standpunt van het merk is echter dat de oude formulering nog steeds veilig te gebruiken is.

Cosmetische experts van The Cosmetic Regulator hebben verduidelijkt dat lelie meestal aanwezig is in formuleringen met een concentratie van 0,1 procent of minder en 'niet genoeg is om de vruchtbaarheid rechtstreeks te beïnvloeden', schreef het merk in zijn verklaring aan Shape. Olaplex gebruikte eerder 0,0119% als geur en als een inactief en niet-functioneel ingrediënt in OLAPLEX nr. Volgens de Cosmetic, Toiletry %26 Perfumery Association (CTPA), 'Consumenten die cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten hebben gekocht die lelies bevatten, kunnen er zeker van zijn dat deze producten nog steeds veilig te gebruiken zijn. Ze zullen een strenge veiligheidsbeoordeling hebben ondergaan door een deskundige veiligheidsbeoordelaar om ervoor te zorgen dat ze veilig worden gebruikt.

Ik heb persoonlijk niet ingekocht in de olaplex-hype en blijf nog steeds bij het doen van geweldige diepe conditioners, maar het is niet schadelijk. En als je een van de vele diehard fans van Olaplex bent, heeft recent gebabbel over de vraag of de behandeling vruchtbaarheidsproblemen kan veroorzaken je misschien in de volledige paniekmodus hebben gebracht. Kay, die regelmatig berichten plaatst over schoonheids- en haarproducten op TikTok, deelde zondag een video waarin staat: Als je erachter komt dat Olaplex volgende maand in de EU VK wordt verboden. In ieder geval hoeft u in de toekomst uw reguliere Olaplex-behandeling niet op te geven of van plan te zijn flessen te hamsteren ter voorbereiding op een dreigend verbod; Het bedrijf heeft het betreffende geuringrediënt al geleidelijk afgeschaft.

Aangezien het 0,0119% van de oude formule van Olaplex uitmaakte, moet je je geen zorgen maken als je dit jaar geen nieuwe fles hebt gekocht. Dus, wat is er aan de hand? Dit is wat artsen te zeggen hebben over het verband tussen Olaplex en mogelijke vruchtbaarheidsproblemen. Het ingrediënt is vanaf deze maand zelfs verboden voor gebruik in cosmetica in de Europese Unie, maar Olaplex heeft het ingrediënt al vóór de deadline geleidelijk afgeschaft. Oorspronkelijk een behandeling voor alleen de salon, verkoopt Olaplex nu producten voor thuis, zoals een hechtingsolie, shampoo en conditioner.

Als je niet bekend bent, heeft Olaplex een productlijn die is ontworpen om het haar te helpen herstellen en te versterken. Het is belangrijk om erop te wijzen dat niemand naar voren is gekomen om te beweren dat ze vruchtbaarheidsproblemen hebben ondervonden waarvan ze denken dat ze te wijten zijn aan Olaplex.